9 MAI – ZI CU TRIPLĂ VALENŢĂ ÎN ISTORIA ROMÂNIEI ŞI A EUROPEI

 

           Luni 09.05.2016, la sediul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” s-a desfăşurat simpozionul cu tema „9 MAI – ZI CU TRIPLĂ VALENŢĂ ÎN ISTORIA ROMÂNIEI ŞI A EUROPEI”, simpozion care a marcat aniversarea a 139 de ani de la proclamarea Independentei de Stat a României, aniversarea a 71 de ani de la Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial precum şi aniversarea Zilei Europei.
         Simpozionul a debutat cu cuvântul de deschidere adresat participanţilor de către domnul colonel prof.univ. dr. Alexandru RIZESCU, care a prezentat semnificaţia zilei de 9 mai.
        Domnul Colonel (r) prof.univ. dr. Alexandru BABOŞ a deschis seria comunicărilor ştiinţifice prezentând lucrarea cu titlul „ Consfinţirea pe câmpul de luptă a proclamării independenţei de stat a României” .
        Simpozionul a continuat cu comunicările „ Independenţa de stat a României în documente străinea dl. dr. Alexiu TATU – directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Sibiu, „ Asociaţiunea Astra şi Războiul de Independenţă a dl. prof.univ. dr. Dumitru ACU – preşedintele Asociaţiunii ASTRA şi „ România şi Tratatele de pace (1945-1946) a dl. prof.univ. dr. Sorin RADU, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
          Un punct central în cadrul manifestării l-a constituit comunicarea ştiinţifică a c omandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”, dl. colonel prof.univ. dr. Alexandru RIZESCU, care a prezentat „ Consideraţii privind valorile şi simbolurile Uniunii Europene”, o comunicare deosebit de interesantă care a fost apreciată de distinşii invitaţi.