JUR CREDINTA PATRIEI MELE ROMANIA

       Vineri 18 decembrie 2015, cel mai tanar contingent de militari care a trecut pragul Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestra si Artilerie Antiaeriana „Ioan Voda” in luna octombrie, pentru initierea in taina armelor, a depus juramantul de legamant fata de tara. Au jurat credinta patriei in prezenta comandantului Scolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu”, domnul col. prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, a distinsilor reprezentanti ai institutiilor universitare, culturale si economice locale, a comandantilor de unitati din garnizoana Sibiu, a ofiterilor activi in rezerva sau retragere care si-au desfasurat activitatea in cadrul scolii si, nu in ultimul rand, a familiilor si prietenilor care au venit sa fie aproape de ei in aceste momente de incarcatura emotionala deosebita.
       Festivitatea a inceput cu salutarea drapelului de lupta al unitatii si trecerea in revista a formatiei, urmate de o scurta alocutiune a comandantului Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestra si Artilerie Antiaeriana „Ioan Voda” despre semnificatia juramântului militar si oficierea serviciului religios. A urmat cel mai asteptat moment al ceremoniei – depunerea juramantului militar de catre soldatii profesionisti, legamant prin care acestia si-au exprimat adeziunea sacra, constienta si responsabila de a participa, cu toata fiinta si constiinta lor la indeplinirea misiunii fundamentale de aparare a patriei si a valorilor democratiei constitutionale. Juramantul depus a fost mai apoi sacralizat de catre m itropolitul Ardealului, I.P.S. dr. Laurenţiu Streza.
       Tinerii militari care au depus juramantul au fost felicitati de domnul col. prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, comandantul Scolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu”, de doamna Anca Sandru sub prefectul Judeţului Sibiu si de catre doamna Bokor Corina, viceprimar al municipiului Sibiu.
       Aflandu-ne in preajma sarbatorilor de Craciun, elevii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu au interpretat un colaj de colinde care au sadit in sufletul celor pr ezenti acel sentiment sfant pe care il traim la finele fiecarui an.