Sărbătorirea Zilei Limbii Române

 
         În ultima zi din luna august, începând cu anul 2013, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Limbii Române, o zi menită să atragă atenţia asupra importanţei păstrării calităţii limbii materne şi a identităţii naţionale .
        Limba română este o limbă indo-europeană şi face parte din subgrupul oriental al limbilor romanice. Printre limbile romanice, limba română este a cincea după numărul de vorbitori, în urma limbilor spaniolă, portugheză, franceză şi italiană, fiind totodată una dintre cele cinci limbi în care se oficiază servicii religioase în statul monastic Muntele Athos.
        În afara teritoriului naţional, în comunităţile etnicilor români, limba română este vorbită în Ucraina, Ungaria, pe Valea Timocului în Serbia sau în Bulgaria, în Croaţia, Slovenia, Slovacia sau Polonia. De asemenea, în Italia, Spania, SUA, Canada, Franţa, Germania, Portugalia, Cipru sau Australia se estimează că locuiesc peste 3 milioane de români.
        Ziua Limbii Române este marcată de autorităţi şi instituţii publice româneşti şi din străinătate în conformitate cu prevederile Legii numărul 75/1994. Personalul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”, sub conducerea comandantului instituţiei, dl. col. dr. Alexandru RIZESCU, a celebrat momentul prin arborarea drapelului României şi intonarea imnului de stat, alăturându-se astfel în trăiri şi simţiri celor care vorbesc şi simt româneşte şi celor care nu au uitat că „ limba noastră-i o comoară ”
.