FESTIVITATEA ÎNCEPERII CURSULUI DE BAZĂ

 
       La 19 septembrie 2015 se implinesc 99 de ani de cand a luat nastere arma Rachete si Artilerie Antiaeriana. Acest deosebit eveniment a fost sarbatorit , vineri 18 septembrie a.c., pintr-un simpozion dedicat celei de a 99-a aniversare a armei Rachete si Artilerie Antiaeriana care s-a desfasurat la Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestra si Artilerie Antiaeriana „ Ioan Voda ” din cadrul Scolii de Aplicatie pentru Unitati de Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu”   din Sibiu.
         La aceasta activitate a participat comandantul Scolii de Aplicatie pentru Unitati de Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu” domnul col.prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, cadre militare apartinand Ministerului Apararii Nationale, reprezentanti ai institutiilor universitare, culturale si economice locale, precum si cadre militare in rezerva si in retragere, alaturi de intregul personal al scolii si centrelor din subordine .
        Simpozionul a debutat cu cuvantul de deschidere, care a fost adresat de comandantul Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestra si Artilerie Antiaeriana „ Ioan Voda ” col.dr. Georgel Oprean. In cadrul simpozionului au fost prezentate o serie de comunicate stiintifice despre arma Rachete si Artilerie Antiaeriana de la nasterea ei pana in prezent cat si mesaje de felicitare din partea sefului Statului Major al Fortelor Terestre, a comandantilor de mari unitati si unitati din armata Romaniei .
        A deschis seria comunicatelor stiintifice, mr. Cobzaru Dan cu titlul Repere evolutive ale armei Rachete si Artilerie Antiaeriana ”, mr. Tibulca Constantin a prezentat lucrarea intitulata „ Apararea antiaeriana factor decisiv al sprijinului de lupta ”. A fost urmat la pupitru de catre domnul lt.col. Dragulin Cristian care a prezentat comunicarea „ Sisteme moderne de rachete si artilerie antiaeriene aflate in dotarea armatelor altor state ”, lt.col. Cretu Cristian a prezentat o evocare despre „ gl. Popeascu Gheorghe ”, personalitate remarcanta a armei artilerie antiaeriana.
        In prezenta intregului personal a luat cuvantul comandantul Scolii de Aplicatie pentru Unitati de Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu”, domnul prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, care in alocutiunea sa a prezentat aspecte memorabile de la infintarea armei Rachete si Artilerie Antiaeriana pana in prezent subliniind inportanta si eficienta acesteia.
        Simpozionul s-a incheiat cu oferirea de multumiri si diplome de merit pentru personalul care si-au adus contributia permanenta si responsabila in indeplinirea atributiilor de serviciu si deservesc arma Rachete si Artilerie Antiaeriana . Diplomele au fost inmanate de comandantul scolii col.prof.univ.dr. Alexandru Rizescu si comandantul centrului de instruire col.dr. Georgel Oprean .