FESTIVITATEA ÎNCEPERII CURSULUI DE BAZĂ

 
          Miercuri, 02.09.2015, la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” s-a desfăşurat festivitatea de începere a cursului de bază, seria septembrie 2015 – martie 2016 .
         Festivitatea a debutat cu întâmpinarea comandantului şcolii de aplicaţie, domnul col.prof.univ.dr. Alexandru RIZESCU şi cu trecerea în revistă a formaţiei. În continuare, comandantul Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă”, dl. col. dr. Georgel OPREAN a susţinut o alocuţiune, urmată apoi de oficierea serviciului religios.
         Domnul col.prof.univ.dr. Alexandru RIZESCU a adresat un cuvânt de „bun venit” celor mai tineri ofiţeri de artilerie şi rachete şi celor de rachete şi artilerie şi artilerie antiaeriană care astăzi au păşit pe prima treaptă din carieră, în calitate de ofiţeri – cursul de bază. El a adus în atenţia tinerilor ofiţeri însemnătatea acestui „ loc special, deopotrivă încărcat de tradiţie şi de spirit novator”, în care au studiat şi au predat generalii Eracle Arion, Eremia Grigorescu, Constantin Coandă, Henri Coandă, Pion Georgescu şi alte personalităţi recunoscute în cele mai diferite ramuri ale ştiinţei şi învăţământului”.
        Totodată, comandantul şcolii le-a urat tinerilor ofiţeri mult succes şi realizări deosebite în activitatea pe care urmează să o desfăşoare în această instituţie şi le-a cerut seriozitate, spunându-le „ Străduiţi-vă să vă pregătiţi şi să munciţi astfel încât să vă afirmaţi, întotdeauna, ca intelectuali, specialişti militari şi cetăţeni în care ţara să-şi găsească reazemul”.
       Ceremonia a continuat cu scoaterea Drapelului de Luptă a unităţii în faţa formaţiei şi s-a încheiat cu defilarea militară.