“JUR CREDINŢĂ PATRIEI MELE ROMÂNIA”

 
       
Vineri 19 iunie 2015, cel mai tânăr contingent de militari aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” au depus jurământul militar în prezenţa ministrului apărării naţionale, domnul Mircea Duşa, a distinşilor reprezentanţi ai instituţiilor publice, universitare, culturale şi economice locale, comandanţilor de unităţi din garnizoana Sibiu, Râmnicu Vâlcea şi Câmpulung, ofiţerilor, veteranilor şi pensionarilor care si-au desfăşurat activitatea în cadrul şcolii şi nu în ultimul rând, în faţa familiilor şi prietenilor care au venit să le fie aproape în aceste momente de încărcătură morală deosebită.
         Festivitatea a început cu întâmpinarea ministrului apărării naţionale, salutarea drapelului de luptă al unităţii şi trecerea în revistă a formaţiei, urmate de alocuţiunea comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”, domnul col.prof.univ.dr. Alexandru Rizescu.
         Prin depunerea jurământului militar soldaţi profesionişti, şi-au exprimat adeziunea sacră, conştientă şi responsabilă de a participa, cu toată fiinţa la îndeplinirea misiunii fundamentale de apărare a patriei şi a valorilor democraţiei constituţionale.
        Tinerii militari care au depus jurământul au fost felicitaţi de ministrul apărării naţionale, domnul Mircea Duşa, de prefectul Judeţului Sibiu, domnul Ovidiu Ioan Sitterli, de primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor şi nu în ultimul rând de către comandantul şcolii, domnul col. prof.univ.dr. Alexandru Rizescu.
        După defilarea militară, audienţa a putut urmărit un moment artistic prezentat de muzica militară a garnizoanei Sibiu, urmat de un exerciţiu „drill team” complex executat de soldaţii profesionişti care au depus jurământul militar.