CADEŢII AMERICANI DE LA WEST POINT ÎN VIZITĂ LA CENTRUL DE LIMBI STRAINE AL STATULUI MAJOR AL FORŢELOR TERESTRE. SIBIU.

 
        În data de 26 mai Centrul de Limbi Străine al Statului Major al Forţelor Terestre, care se afla în subordinea Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „ General Eremia Grigorescu ” a fost gazda cadeţilor americani de la WEST POINT SUA. Întâlnirea cu studenţii americani a reprezentat, în primul rând, un exerciţiu de comunicare cu vorbitori nativi şi un schimb de experienţă culturală între profesori, cursanţi, cadeţi şi ofiţeri.
          Cadeţii americani au vizitat Centrul, unde profesorii le-au prezentat baza materială (laboratoare, săli de clasă, biblioteca) şi le-au vorbit despre diversele activităţi care se desfăşoară în Centru. S-au arătat interesaţi de platformele online (atât de cele de limba engleză cât şi de cea de limba franceză), de modalitatea de interacţiune dintre cursanţii virtuali şi tutori, au pus întrebări despre evaluarea STANAG şi au fost impresionaţi de varietatea fondului de carte existent în biblioteca Centrului.
          În cadrul unei discuţii informale între cadeţii americani şi cursanţii din grupa de nivel avansat, aceştia din urmă au interacţionat în limba engleză, punând întrebări şi răspunzând curiozităţilor cadeţilor despre diverse aspecte sociale, profesionale şi culturale ale societăţii româneşti. Cursanţii au fost încântaţi de oportunitatea de a conversa în limba engleză cu vorbitori nativi, în timp ce cadeţii americani s-au arătat impresionaţi de nivelul lingvistic şi de uşurinţa cursanţilor de a comunica. De asemenea, profesorii din Centrul de Limbi Străine au purtat discuţii cu însoţitorii cadeţilor, Miss Kmberly Mason, LTC Smith Travis şi SFC Jeremiah Mason, despre provocările meseriei de dascăl în cele două ţări. În urma discuţiilor, partea americană a răspuns cu entuziasm solicitării profesorilor Centrului de a îi ajuta să înregistreze o serie de materiale audio cu scop didactic, în cadrul unui program desfăşurat de Direcţia Management Resurse Umane.
          În esenţă, putem concluziona că această vizită a fost o întâlnire deosebit de interesantă şi benefică pentru cursanţii şi profesorii din Centrul de Limbi Străine, în urma căreia cadeţii au plecat cu o impresie deosebit de plăcută şi cu dorinţa de a reveni.