ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI
       

               La 29 aprilie în fiecare an militari armatei României aduc un pios omagiu veteranilor de război. Respectul faţă de înaintaşii noştri şi spiritul de corp creat peste generaţii, ne oferă ocazia de a sărbători „ Ziua Veteranilor de Război ”.
               Au trecut 70 de ani de la terminarea celui de Al Doilea Război Mondial, cei care au luptat atunci, ei veteranii de război încă menţin vie printre noi istoria unor timpuri, când glorioase, când pline de suferinţă, individuală sau chiar naţională .
              În onoarea celor care au luptat pe câmpurile de luptă în uniforma armatei României, anul 2015 a fost declarat „ Anul Veteranilor de Război ”, decizie adoptată de Guvernul României la propunerea ministrului Apărării Naţionale .
               În acest context, efectivele Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” , alături de celelalte structuri militare din garnizoana Sibiu şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, universitare, culturale şi economice locale precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere, au participat la o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Cimitirul Eroilor şi Veteranilor de Război din Pădurea Dumbrava .

Cine sunt veteranii?

               Înţelesul noţiunii de “veteran”, pe care îl avem în vedere în promovarea acţiunii menţionate mai sus, este, pe de o parte, acela de “bărbat în vârstă care a luat parte la unul sau la mai multe războaie” şi, pe de altă parte, acela de “persoană care a desfăşurat o lungă activitate în acelaşi loc de muncă, în aceeaşi profesie” .