„Armata - O şcoală altfel”
                  În perioada 06-10.04.2015 Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” a fost gazda copiilor şi elevilor de grădiniţă, şcoală gimnazială şi de colegiu care au dorit să viziteze instituţia noastră în cadrul programului naţional, „Armata -O şcoală altfel”, o continuare a programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale.
              Cei mici au putut vizita sălile de curs, laboratoarele şcolii, baza sportivă, poligonul redus de artilerie, punctul cel mai atractiv fiind sala de tradiţii a unităţii şi muzeul în aer liber, aşa cum era de aşteptat. Au trecut pragul şcolii noastre un număr de 1524 de copii, de la 18 instituţii de învăţământ civil sibian printre care se numără Colegiu „Octavian Goga”, „Gheorghe Lazăr”, „Constantin Noica”, bucuroşi că pot să petreacă în mijlocul militarilor artilerişti o zi „altfel”.
              Elevii claselor a XI-a din Colegiile Militare Liceale au participat la ceea ce a devenit deja tradiţie pentru cei mai tineri purtători de uniformă militară, excursia de orientare şcolară şi profesională, parte a procesului de formare profesională a personalului militar. În acest periplu documentar, o importantă oprire au făcut-o la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” din Sibiu. Astfel, luni, 6 aprilie 2015, elevii Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au fost oaspeţii şcolii noastre pentru ca, o zi mai târziu, să treacă pragul instituţiei, elevii Colegiului Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. În data de 08 aprilie ne-a onorat cu prezenţa Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Întâmpinarea şi cuvântul de bun venit le-a fost adresat de către comandantul şcolii, domnul colonel profesor universitar dr. Alexandru Rizescu. Cu acest prilej le-au fost prezentate structura şcolii, istoricul şi misiunea acesteia precum şi câteva aspecte din viaţa şi pregătirea cursanţilor care se instruiesc în această instituţie de învăţământ militar sibian.
              A urmat turul cazărmii care a constat în vizitarea parcului cu tehnica de luptă, a laboratoarelor, sălilor de clasă, muzeului în aer liber şi a sălii de tradiţii ale Centrului de Instruire pentru Artilerie Terestră şi Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă”. Vizita a fost de bun augur pentru elevi, mai ales că acesta a reprezentat primul lor contact cu cele două arme - artilerie şi rachete, respectiv rachete şi artilerie antiaeriană.