ZIUA FORŢELOR TERESTRE ROMÂNE

           Sărbătorim, prin tradiţie, la 23 aprilie, Ziua Forţelor Terestre Românea celei mai mari categorii de forţe din armata României. Semnificaţia acestei sărbători este marcată de prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă şi Patronul Spiritual al Forţelor Terestre, cea mai cuprinzătoare, puternică şi reprezentativă categorie de forţe ale Armatei României.
              Patron spiritual al Forţelor Terestre, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este ocrotitorul militarilor, "căci oastea e creştină ", reprezentând un imbold în plus pe calea îndeplinirii misiunilor încredinţate de patria mama.
             Spre a aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru ţara noastră, efectivele Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” , alături de celelalte structuri militare din garnizoana Sibiu şi reprezentanţi ai instituţiilor universitare, culturale şi economice locale precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere , au participat la o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul ostaşului din toate timpurile din faţa Cercului Militar Sibiu.
              Cu această ocazie deosebită sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre Române a continuat la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu” printr-un simpozion care a avut ca temă „ 23 aprilie Ziua Forţelor Terestre ”. În cadrul simpozionului au fost dezbătute diferite teme şi lucrări care au vizat acţiunile şi evoluţia Forţelor Terestre de la pregătirea ofiţerului de forţe terestre la teatrele de operaţii.
              În încheierea simpozionului comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”, domnul col.prof.univ.dr. Alexandru Rizescu a înmânat diplome de merit tuturor militarilor care au dat dovadă de loialitate onoare si demnitate de a purta haina militară şi a adresat sincere mulţumiri şi un călduros LA MULTI ANI! tuturor militarilor din Forţele Terestre, celor care şi-au serbat ziua onomastică şi care au fost alături de noi în zi de sărbătoare.