Ceremonia militară organizată cu ocazia plecării în teatrul de operaţii Bosnia şi Herţegovina

a Echipei de instructori pe linia instalaţiilor de artilerie APR-40 calibru 122 mm

GATA PENTRU MISIUNE !!!

        După trei luni de pregătire specifică, artileriştii care vor încadra Echipa de instructori pe linia instalaţiilor de artilerie APR-40 calibru 122 mm şi urmează să plece în T.O. Bosnia şi Herţegovina au raportat Gata pentru misiune!".
         La ceremonia militară organizată cu ocazia plecării în teatrul de operaţii a echipei, desfăşurată luni 2 februarie la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă General Eremia Grigorescu” din Sibiu, au fost prezenţi comandantul şcolii colonel prof.univ.dr. Alexandru Rizescu, comandantul Componentei Operaţionale Terestre, colonelul Laurenţiu Grigoraş, reprezentanţi din Statul Major General, Statul Major al Forţelor Terestre, familiile militarilor care pleacă în misiune, reprezentanţi ai instituţiilor universitare, culturale şi economice locale, precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere.
         Majoritatea militarilor din cadrul echipei de instructori nu sunt la prima misiune într-un teatru de operaţii. Comandantul detaşamentului, căpitanul Claudiu Gherman, este la a doua misiune şi, cu toate că ceea ce urmează să facă în următoarele şase luni este oarecum diferit faţă de misiunea anterioară, este sigur că vor face faţă cu brio noilor cerinţe.
         Timp de şase luni,   echipa de instructori participă la misiunea UE în T.O. Bosnia şi Herţegovina pentru instruirea şi consilierea militarilor din Forţele Armate ale Bosniei şi Herţegovina pe linia cunoaşterii şi instrucţiei tehnice la instalaţiile de artilerie APR-40.

             Mult succes şi misiune uşoară!