SIMPOZION -165 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu

            Anul acesta, la 15 ianuarie, natiunea romana a sarbatorit implinirea a 165 de ani de la nasterea celui supranumit „luceafarul” poeziei romanesti, poetul Mihai Eminescu.
            Pentru a omagia personalitatea celui mai mare dintre poetii romani, Scoala de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu” a organizat miercuri, 14 ianuarie, în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga, Revista Transilvania, si Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu, Simpozionul omagial cu tema „165 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu”.
            Simpozionul a debutat cu cuvantul de deschidere al c omandantului Scolii de Aplicatie pentru Unitati Sprijin de Lupta „General Eremia Grigorescu”, dl. col. prof.univ.dr. Alexandru Rizescu si cu comunicarea stiintifica „Eminescu. Modelul poetic si moral” sustinuta de dl. conf.univ.dr. Radu VANCU, cadrul didactic al Universitatii Lucian Blaga si redactor al Revistei Transilvania.
            A fost urmat la pupitru dl. conf.univ.dr. Dragos VARGA, deasemenea cadrul didactic al Universitatii Lucian Blaga si redactor sef al Revistei Transilvania cu lucrarea „Canonul Eminescian, azi”.
            Domnul col. prof.univ.dr. Alexandru Rizescu a continuat seria comunicarilor stiintifice cu lucrarea „Mihai Eminescu si unirea spirituala a tuturor romanilor”.
            In incheierea simpozionului, actorii Cristina Stoleriu, Veronica Ariyancu, Eduard Patrascu si Eduard Patrascu de la Teatrul National „Radu Stanca” din Sibiu au sustinut un recital de poezie cu care au reaprins, in sufletul celor prezenti, bucuria simpla a audierii versurilor geniului liric romanesc.
            Sarbatorirea deosebitului eveniment a fost marcata si prin prezentarea unei expozitii de carte, realizata cu lucrarire marelui poet.